HIFI VOICE DOPORUČUJE CHINOOK

Recenze,  kterou pro HIFI-VOICE napsal Daniel Březina si tentokráte bere pod drobnohled elektronkový předzesilovač pro gramofonovou přenosku kaliforské společnosti MANLEY:  CHINOOK

Značka Manley Labs je jedna z nemnoha v oboru, kterou vybudovala a kterou vede žena – EvaAnna Manley. V kalifornském Chino pracuje „na svém“ už od roku 1993 a její cesta zůstává v základu neměnná – celý katalog téměř exkluzivně stojí na elektronkových konstrukcích a zásobuje zejména svět profesionálních studií, byť část programu patří i do domovů audiofilů.

Právě tam rozhodně cílí i phono předzesilovač Chinook (což může odkazovat jak na indiánský kmen, tak na vítr, který koncem zimy ovívá východní stěny Skalistých hor, ale také může jít o důležitý druh velkého severopacifického lososa), určený pro náročné (a trpělivé) milovníky vinylu.

Chinook navazuje na firemní model Steelhead, který je v nabídce firmy od roku 2001. Je ale celkově o dost jednodušší – čelní panel je minimalistický, otvory v rozích slouží (jako u studiových zařízení) pro namontování do racku. Není tu žádný výraznější ovládací prvek, jen tmavé sklo s označením modelu a logem výrobce plus stavová dioda, sloužící pro zapnutí a vypnutí.

Přečtěte si celou recenzi zde